Fileleed op E40 Gent - Brussel door ongevallen

Automobilisten op de E40 vanuit Gent richting Brussel ondervinden vanochtend een pak hinder door twee ongevallen. Rond 09.45 uur is er nog "stapvoets tot stilstaand verkeer" tussen Erpe-Mere en Affligem, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Je verliest er minstens een uur. Het verkeerscentrum raadt aan over Antwerpen om te rijden naar Brussel via de E17 en de A12.

Een eerste ongeval op de E40 vanuit de kust was er even voor 8 uur. Een auto belandde net voor de parking in Groot-Brijgaarden op zijn dak. Rond 08.45 uur was dat ongeval afgehandeld. "Het ongeval gebeurde op een kritiek punt, net voor de verkeerswisselaar" met hinder tijdens het drukste moment van de ochtendspits, aldus Beeckman.

Enkele kilometers voor dat ongeval reed een vrachtwagen in de file in op vier personenwagens. Drie gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Rond 09.45 uur zijn er nog twee rijstroken versperd.

Het eerste ongeval veroorzaakte file tussen Groot-Bijgaarden en Erpe-Mere. Na het tweede ongeval is er dus file tussen Affligem en Erpe-Mere. Automobilisten rijden vanuit Gent naar Brussel best om via de E17 en de A12. Op de E19 tussen Antwerpen en Brussel is er hinder door een ongeval ter hoogte van Vilvoorde-Cargo.

Voor het overige gaat het om een "klassieke ochtendspits", zegt Beeckman. Momenteel zijn er nog vertragingen richting Brussel vanuit Leuven en Namen, op de Brusselse binnenring voor het viaduct van Vilvoorde en richting Antwerpen zijn er nog files vanaf Massenhove en Kruibeke. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud