Filip Dewinter noemt kritiek van N-VA op migratiebarometer goedkoop

De kritiek die N-VA geeft op het federale migratiebeleid is zeer goedkoop. Dat stelt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter dinsdag in een reactie op de migratiebarometer die N-VA maandag voorstelde. "Naast kritiek te leveren op de federale regering, zou de N-VA beter ook werk maken van immigratieafremmende maatregelen op Vlaams en stedelijk niveau, waar de partij deelneemt aan het beleid", aldus Dewinter.

Hij vindt het terecht dat N-VA het teveel aan "passieve migranten" in ons land aanklaagt. Dat er voor N-VA meer "actieve migranten" moeten worden aangetrokken, kan er bij Dewinter echter niet in. "Waarom nieuwe gastarbeidsmigratie organiseren wanneer Vlaanderen bijna 200.000 werklozen telt?", vraagt hij zich af. Hij vreest dat dit een nieuw migratiekanaal zal openen dat massaal zal worden misbruikt.

Dewinter merkt op dat N-VA al twee legislaturen deel uitmaakt van de Vlaamse regering. "De N-VA zou in de schoot van de Vlaamse regering tal van immigratieafremmende maatregelen kunnen voorstellen. Zo zou de partij het debat kunnen openen over de veel te ruime toegankelijkheid van onze Vlaamse sociale voorzieningen voor immigranten en zelfs illegalen, maar de partij weigert dit manifest", gaat de Antwerpse VB-voorman voort.

Hij voegt er aan toe dat N-VA in Antwerpen in de meerderheid zit, "maar gedurende de ganse legislatuur nog geen woord van kritiek heeft geuit op de weigering van burgemeester Patrick Janssens om een actief illegalenopsporingsbeleid te voeren". (ERIC LALMAND)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud