Filip Dewinter ontzet bij campagne aan Gentse Moskee

De campagne van Vlaams Belang aan een Gentse moskee werd vrijdagnamiddag abrupt afgebroken toen een 150-tal gebedsgangers naar buiten kwamen. Filip Dewinter werd door bodyguards afgeleid en de massa dwong de Vlaams Belangers om op te krassen.

Een 30-tal partijleden vatte rond 14 uur post aan de Tevhid Camii-moskee langs de Francisco Ferrerlaan in de Gentse Bloemekenswijk. Op dat moment waren een 150-tal mannen aan het vrijdagsgebed bezig. VB-kandidaat Tanguy Veys liet voor het hekken van de moskee een spandoek ontrollen met als slogan 'stop de islamisering'. Daarbij waren ook Filip Dewinter en regionaal voorzitter en kamerlid Johan Deckmyn aanwezig. Toen Veys zijn speech startte, kwamen de gebedsgangers naar buiten en riepen tot de Belangers om op te krassen. Dewinter werd door enkele bodyguards uit de menigte gehaald en afgeleid. Ook de andere Belangers dropen af en vertrokken met hun karavaan mobilhomes.

De Gentse politie was discreet aanwezig met spotters en een snel bijstandsteam kwam ter plaatse. Leden van de moskeegemeenschap slaagden erin om de gemoederen te bedaren toen er geroepen werd.

De Tevhid Camii-moskee is één van de drie erkende Gentse moskeeën. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud