Film zaak-Lhermitte : Bouchaïb Moqadem wil gerechtelijke stappen zetten

Bouchaïb Moqadem, de ex-man van Geneviève Lhermitte, heeft vrijdag aangekondigd dat hij gerechtelijke stappen wil ondernemen tegen de Belgische regisseur Joachim Lafosse, die een film gaat maken geïnspireerd op de zaak-Lhermitte. De vader van de vijf slachtoffers van het drama in Nijvel en dokter Schaar, een naaste kennis van Moqadem, zijn niet te spreken over het toekennen van subsidies voor de film zonder dat ze geraadpleegd werden.

"Er zullen gerechtelijke stappen volgen indien het project plaatsvindt", aldus Alexis Ewbank, advocaat van Moqadem en Schaar. "De familie heeft het recht om terug naar de anonimiteit te keren." De familie had gevraagd om het scenario van de film te mogen inkijken, maar hun verzoek werd genegeerd. Bouchaïb Moqadem is niet te spreken over de toekenning van 620.000 euro door Fadila Laanan, minister van Cultuur en Audiovisuele Media van de Franse Gemeenschap, voor de realisatie van de film. Moqadem hekelt het feit dat de mening van de betrokkenen hiervoor niet gevraagd werd. "Men profiteert van de ellende van de mensen. Dat ze mijn kinderen toch in vrede laten rusten", aldus Moqadem.

De film van Lafosse zou "zeer vrij geïnspireerd" zijn op de zaak-Lhermitte, waarbij de moeder haar vijf kinderen om het leven bracht. Gérard Depardieu, Emilie Dequenne en Tahar Rahim hebben alvast toegezegd voor de film. De opnames zijn voor begin 2011 gepland.

(EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud