Financiële crisis blijft begrotingsdiscussie doorkruisen

Premier Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders wonen zondagavond in Parijs de top van de Eurogroep over de bankcrisis bij. De nieuwe vergadering over de financiële crisis betekent dat de besprekingen over de opmaak van de begroting nog maar eens vertraging oplopen.

Volgende dinsdag opent het federale parlement officieel zijn deuren. Dat gaat traditioneel gepaard met de beleidsverklaring van de regering. Daarin zitten de krachtlijnen van de begroting vervat. Maar het is zeer de vraag of de regering er tegen dinsdag zal in slagen de begroting 2009 in kannen en kruiken te hebben. De voorbije weken werd de budgettaire discussie voortdurend doorkruist door de crisis in de banksector. Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om de voorstelling van de begroting dinsdag in de Kamer uit te stellen.

Het kernkabinet zit zaterdag wel samen om de begroting onder de loep te nemen. 's Morgens boog ze zich over de primaire uitgaven. In de namiddag staan de luiken fiscaliteit en werkgelegenheid op de agenda. En normaal gezien praten de topministers vanavond weer over het luik asiel en migratie. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud