Fiscus viseert kredietkaarten parlementsleden

De fiscus, die momenteel de kredietkaarten die ter beschikking worden gesteld van parlementsleden onder de loep neemt, gaat over tot zware rechtzettingen. Het gaat om bedragen top 30.000 euro. De meerderheid van de fractieleiders van de Belgische parlementen is betrokken partij, schrijven zaterdag de kranten van de groep Sud Presse.

De fiscus twijfelt of alle uitgaven, maaltijden, documentatie, telefoon en andere, wel degelijk professionele kosten zijn. Tientallen parlementsleden zijn volgens Sud Presse betrokken.

Zo vraagt de fiscus bijvoorbeeld 20.000 euro terug van voormalig PS-kopstuk in het Waals Parlement, Maurice Bayenet. Die zegt, net als de andere betrokkenen, dat hij te goeder trouw handelde. "Toen ik de 34 PS-afgevaardigden moest samen brengen, ging ik op restaurant en betaalde ik met die kredietkaart", zegt hij. Bayenet leverde zijn kaart in 2007 in.

Bij de fiscus oordeelt men dat de kopstukken "te dol zijn op lekker eten" en dat de forfaitaire vergoedingen die ze ontvangen, zouden moeten volstaan. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud