FN-lijst voor de Senaat geweigderd wegens onvoldoende handtekeningen

De rechtbank van eerste aanleg in Namen heeft de Senaatslijst van Front National (FN) van uittredend senator Philippe Delacroix geweigerd, omdat de indieners onvoldoende geldige handtekeningen hadden verzameld. Het extreemrechtse FN en de scheurlijst FN+ komen nu enkel op voor de Kamer in Henegouwen. De FN-lijst wordt getrokken door uittredend Kamerlid Patrick Cocriamont.

Zaterdag werden de Senaatslijsten van Vivant, FN en FN+ tijdelijk geweigerd. De indieners hadden tot dinsdag tijd om alsnog aan de verplichtingen te voldoen. Uiteindelijk slaagde enkel Vivant daarin - de partij is vooral in Duitstalig België actief, waar ze enkele zitjes in het parlement van de Duitstalige gemeenschap bezet. De partij had onvoldoende opvolgers op de lijst geplaatst, wat tegen dinsdag verholpen was.

FN+, een extreemrechtse scheurlijst, kwam vrijdag al niet verder dan 37 van de vereiste 5.000 handtekeningen, en raakte ook dinsdag niet aan voldoende handtekeningen. De lijst FN van uittredend senator Michel Delacroix legde uiteindelijk 5.116 handtekeningen neer, maar na onderzoek bleken er 120 niet geldig te zijn omdat er een stempel van een gemeente-administratie ontbrak. Daarop werd de lijst geweigerd. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud