Ford Genk - Sabam "heeft nog geen standpunt ingenomen" over concerten aan fabriek

Sabam heeft nog geen standpunt ingenomen over de gratis concerten aan de fabriekspoorten van Ford Genk. Dat zegt algemeen directeur Christophe Depreter nadat de vakbonden de concerten voorlopig hadden afgeblazen uit vrees voor een rekening van de auteursrechtenorganisatie. Depreter benadrukt dat er geen inspecteurs ter plaatse kwamen en dat er geen prijsschatting is gebeurd.

Als steunbetuiging en middel om veel volk te verzamelen aan de bedrijfspoort bij Ford Genk, wilden verschillende groepen gratis optreden. De vakbonden bliezen het plan echter af uit vrees voor een gepeperde rekening van Sabam. Volgens mensen aan de poort spraken inspecteurs die ter plaatse kwamen van kosten rond 15.000 euro.

Depreter ontkent echter met klem dat er inspecteurs ter plaatse kwamen. "Er is geen schatting van prijs geweest, en er is geen verbod uitgesproken", zegt hij. Wel hebben volgens de Sabam-directeur de vakbonden contact opgenomen met een lokale inspecteur. Die gaf echter geen informatie en was "heel voorzichtig".

Volgens Depreter zal morgen/maandag op het directiecomité een beslissing genomen worden over de concerten. "We beseffen dat dit een gevoelig dossier is", zegt hij.

Ook voor gratis concerten moet normaal gezien aan Sabam betaald worden. Het gaat dan om een minimumbedrag naargelang het aantal toeschouwers. Of voor de Ford-concerten een uitzondering gemaakt zal worden, kan Depreter nu nog niet zeggen. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud