Formateur Leterme was van plan vrijdag ontslag in te dienen

Formateur Yves Leterme werd vrijdag rond 15 uur bij koning Albert verwacht om zijn ontslag in te dienen. Dat schrijft de krant Le Soir zaterdag op basis van erg goede bronnen. Er was door binnen een beperkte CD&V-groep daarvoor een scenario opgesteld met goedkeuring van het paleis, zo luidt het.

In de nacht van donderdag op vrijdag of vrijdagochtend zou Leterme ingezien hebben dat zijn opdracht niet volbracht kon worden.

Onder meer de vergadering met de onderhandelaars van kartelpartner N-VA donderdagavond zou beslissend geweest zijn, aldus Le Soir. N-VA heeft haar positie weinig gewijzigd na haar laatste institutionele eisen, in tegenstelling tot wat CD&V had gehoopt. De verklaringen van Joëlle Milquet (cdH) en Didier Reynders (MR), die zeiden dat ze hielden aan de communautaire nota die ze maandag hadden aanvaard, deden Leterme "met een of andere naaste", beslissen tot ontslag.

Leterme zou zijn beslissing genomen hebben voor de vergadering van vrijdag om 11.30 uur met de vier partijvoorzitters. Toen die vergadering maar bleef duren, werd de afspraak met het paleis geannuleerd. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud