Formateur: MR en Open Vld zijn één in Marche-en-Famenne

Open Vld en MR hebben zaterdag benadrukt dat ze een eensluidend standpunt innemen in de onderhandelingen om tot een federale begroting voor 2012 te komen. De twee liberale partijen willen "de werkende middenklasse" verdedigen, zeiden ze op een congres van de MR in Marche-en-Famenne. Open Vld-voorzitter Alexander De Croo was daar eregast.

"We hopen op een realistisch, correct voorstel van de formateur (Elio Di Rupo)", aldus MR-voorzitter Charles Michel in de marge van het congres, dat gewijd is aan de lancering van de liberale kiescampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012.

"We kunnen een akkoord verwachten in de uren die komen", zei Michel, verwijzend naar de herneming van de onderhandelingen zondagnamiddag met de zes partijen (PS, MR, cdH, CD&V, Open Vld en sp.a). "We willen slagen met Open Vld", zei Michel, die toevoegde dat de opmaak van de begroting het moment is om "politieke keuzes" te maken.

Alexander De Croo pleitte op zijn beurt nog eens voor het terugdringen van de uitgaven op de verschillende niveaus. "Er moeten niet alleen maar nieuwe belastingen komen die de werkenden treffen", zei hij. (BRUNO FAHY)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud