Formatie - Leterme geeft opdracht terug

Formateur Yves Leterme heeft de koning verzocht van zijn opdracht te worden ontlast. De koning heeft het verzoek ingewilligd. Dat meldt het Koninklijk Paleis zaterdag.

"Het land en de mensen hebben nood aan een krachtdadige regering, maar het blijft mijn overtuiging dat dit slechts mogelijk is indien ook de noodzakelijke hervormingen worden doorgevoerd. Ik moet vaststellen dat geen klare afspraken konden worden gemaakt met alle onderhandelende partijen over de inhoud van deze hervormingen. Doorgaan zonder klare afspraken, vind ik niet ernstig, " zo verklaarde Yves Leterme.

Bij de CD&V wacht men op een initiatief van de koning. Sommige partijleden menen dat de bal nu in het kamp ligt van de Franstaligen. Formateur Yves Leterme treft volgens zijn partijcollega's alvast geen enkele schuld. Over een oplossing voor de impasse, lopen de meningen uiteen, zo was zaterdagmiddag te horen voor de vergadering van het CD&V-partijbestuur in Zellik. Verschillende CD&V'ers leggen de schuld voor de mislukking alvast bij het cdH. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud