Formatie - Leterme krijgt luid applaus van partij

Yves Leterme kreeg zaterdagmiddag rond 16 uur op de algemene vergadering van de CD&V in Zellik een uitvoerig applaus van zijn partijgenoten.

Leterme, die eerder op de dag zijn opdracht heeft teruggegeven aan de koning, wilde geen commentaar kwijt. Enkel op de vraag of hij opgelucht was, antwoordde hij kort "neen". Daarna verzocht CD&V-partijvoorzitter Vandeurzen de pers om de vergaderzaal te verlaten. Omstreeks 17 uur organiseert de CD&V een persbriefing.

JONGCD&V, de jongerenafdeling van CD&V, heeft intussen laten weten respect te hebben voor het doorzettingsvermogen en het harde werk van Yves Leterme en CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen. "Hun maandenlange ijver voor een goede en grondige hervorming van ons land verdient alle respect. De acht (bijna) afgewerkte deelakkoorden waren heel degelijk en christendemocratisch geïnspireerd", aldus JONGCD&V.

De jongerenafdeling van CD&V betreurt wel dat "niet iedereen inziet dat een grote staatshervorming noodzakelijk is voor de goede werking van ons land en voor de verdere samenwerking tussen gemeenschappen en gewesten". (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud