Fortis-commissie: Vandeurzen verdedigt optreden in zaak

In de Fortis-onderzoekscommissie heeft voormalig minister van Justitie Jo Vandeurzen maandag zijn optreden in de Fortis-zaak verdedigd. Hij zei dat hij enkel contact heeft opgenomen met de procureur-generaal bij het hof van beroep uit bezorgdheid over de correcte rechtsbedeling.

Vandeurzen, die samen met premier Yves Leterme ontslag nam in de Fortis-affaire, herinnerde er in de onderzoekscommissie aan dat het openbaar ministerie volgens de wet moet waken over de regelmatigheid van de dienst. Daarom stak zijn kabinet zijn licht op bij het openbaar ministerie, nadat hij over onregelmatigheden had gehoord bij het hof van beroep, dat zich over de Fortis-zaak boog.

Vandeurzen stelde dat hij zijn job had gedaan. Hij zei dat hij het niet eens is met de stelling dat het niet opportuun zou zijn dat de minister van Justitie zijn job niet mag doen, in een zaak waarin de Belgische staat betrokken is. Indien jullie het tegendeel vinden, sprak Vandeurzen de commissie toe, dan stel ik voor dat jullie de wet wijzigen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud