Fortis holding verwacht kort geding vanuit Nederland

Fortis holding verwacht dat maandag een kort geding wordt aangespannen vanuit Nederland met een eis van 362,5 miljoen euro in contanten. Dat meldt de holding maandag. De zaak heeft te maken met onenigheid tussen Fortis holding en de Nederlandse staat rond het terugkopen van tien jaar geleden uitgegeven aandelen.

Fortis Bank Nederland, een onderdeel van de Nederlandse Fortis-activiteiten die vorig jaar door de Nederlandse staat werden losgemaakt uit Fortis holding, wil dat die holding geld op tafel legt om tien jaar geleden uitgegeven aandelen terug te kopen.

Fortis holding is daartoe bereid, maar wil daarvoor gecompenseerd worden. De Nederlandse staat, als eigenaar van Fortis Bank Nederland, wil echter niet weten van enige vorm van compensatie.

"Fortis holding begrijpt dat de Nederlandse staat niet graag Fortis opnieuw ziet intreden in het vermogen van Fortis Bank Nederland", luidt het in een persbericht van de holding. Zij benadrukt wel nog altijd open te staan voor overleg over alternatieve vormen van compensatie.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud