Fractie VlaamsProgressieven wil samen met sp.a blijven

De fractie van VlaamsProgressieven (Vl.Pro) in het Vlaams parlement blijft achter minister Bert Anciaux en het Vlaams regeerakkoord staan. De fractieleden willen ook één fractie blijven vormen met sp.a. Dat hebben de zes fractieleden woensdag beslist na een vergadering bij Vl.Pro-minister Anciaux. Hun beslissing lijkt in te gaan tegen die van de partijraad.

Die partijraad stemde dinsdagavond in met een voorstel van senator Geert Lambert om een zelfstandige koers te varen. Volgens kartelpartner sp.a is daarmee een einde gekomen aan het kartel.

De Vlaamse parlementsleden van Vl.Pro willen alvast de goede werking met sp.a in het Vlaams parlement behouden. "Wij willen als groep en als mensen loyaal zijn in de werking van de fractie met sp.a", zei fractieleider Bart Caron. Volgens hem staat minister Anciaux achter de beslissing van de fractie.

Of de Vlaamse parlementsleden en minister Anciaux zich daarmee de facto buiten de partij zetten, zal nog moeten blijken. Volgens Caron zal "iedereen de komende dagen moeten bepalen of hij deel wil uitmaken van het project van Geert Lambert". (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud