Advertentie
Advertentie

France - Belgische nepdokter in Frankrijk in verdenking gesteld voor aanranding

Een vroegere Belgische politieagent, die in Frankrijk nepdokter geworden is, is in verdenking gesteld en opgesloten voor oplichting, ontwettige uitoefening van de geneeskunde en aanranding van minstens acht vrouwen. Dat is vernomen bij het parket in Verdun.

De man werkte als "energetisch therapeut" in het Franse departement Meuse, zonder een medisch diploma te hebben. Het parket van Nijvel waarschuwde voor de man, na een klacht van een Belgische vrouw voor aanranding in het kabinet van de zelfverklaarde dokter. Enkele dagen later kwam een tweede klacht binnen, deze keer ingediend door een Franse vrouw.

Op dit moment zijn al acht slachtoffers bekend, maar de lijst zou nog langer kunnen worden. Volgens de procureur van Verdun zijn de slachtoffers allemaal 40 à 60 jaar oud en "hebben ze allemaal het zelfde profiel".

Bij een huiszoeking is een laptop in beslag genoemn, die meer informatie zou moeten leveren over het aantal slachtoffer en de ernst van de aanrandingen.

De 57-jarige Belg werd in 2006 al veroordeeld door een Belgische rechtbank voor schending van het beroepsgeheim toen hij nog agent was. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud