Francofolies in Spa trekt 160.000 bezoekers

De voorbije vijf dagen zijn 160.000 bezoekers afgezakt naar de 19de editie van de Francofolies in Spa. Dat hebben de organisatoren van het muziekfestival, Jean Steffens et Charles Gardier, aangekondigd. In 2011 waren er meer bezoekers, 185.000 met name, maar de organisatie toonde zich dit jaar erg tevreden over de hoge artistieke kwaliteit.

Het vijfdaagse festival, dat vooral aandacht besteedt aan Franstalige muziek, ging op 18 juli van start en eindigt zondagavond. "Het festival kende een moeilijk jaar en kwam wat langzaam op gang, maar uiteindelijk blikken we tevreden terug. Vooral de gratis optredens kenden een groot succes", aldus Gardier.

De organisatie toonde zich uitermate tevreden over de artiesten en het hoge kwalitatieve niveau op de podia. Met een knipoog naar de Tour de France reikte de organisatie de gele trui uit aan Selah Sue. Er was ook veel publieke belangstelling voor het optreden van Hugh "House" Laurie. Jean-Louis Aubert sluit het festival zondagavond af.

De organisatoren bevestigden zondagmiddag ook dat in mei 2013 een editie van Francofolies plaatsvindt in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het muziekfestival in Congo krijgt stilaan vorm. Het zal wellicht drie dagen op drie plaatsen georganiseerd worden. Als voorproevertje vindt in oktober in Kinshasa ook een Nuit des Francos plaats, met onder meer Congolese, Belgische en Franse artiesten.

Voorts werd tijdens deze 19de editie een studie uitgevoerd over de economische en financiële impact van Francofolies voor de regio. Dat heeft de Waalse minister van Economie, Jean-Claude Marcourt, zondagmiddag tijdens de afsluitende persconferentie bekendgemaakt. De studie wordt uitgevoerd door de Universiteit van Luik (ULg). Diverse aspecten worden onderzocht, onder meer de impact voor de horeca, de culturele ondernemers en de transportsector.

De resultaten van deze studie worden wellicht voor de volgende editie in juli 2013 bekendgemaakt. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud