Francorchamps zeker van Formule 1 tot 2015

Spa Grand Prix, de organisatie achter de formule 1-wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps, en de verantwoordelijken van de F1 hebben een akkoord bereikt over de organisatie van drie Grote Prijzen in 2013, 2014 en 2015. Het contract daarvoor is getekend. Dat heeft Etienne Davignon, de voorzitter van Spa Grand Prix, bekendgemaakt.

Over de exacte bepalingen van het contract en het kostenplaatje voor het Waals gewest is weinig bekend. Minister van Economie Jean-Claude Marcourt herhaalde dat de kostprijs gezakt is maar wilde opnieuw geen bedragen noemen. Wel duidelijk is dat de prijs niet geïndexeerd zal worden en dat de Grote Prijs van België telkens rond dezelfde datum georganiseerd zal worden.

De organisatie van de Grote Prijs zal aangewend worden om de toeristische waarde van Wallonië in de kijker te zetten. Zo zal één minuut voor de start van de live-uitzending een spot getoond worden die aandacht schenkt aan het Waalse patrimonium, de geschiedenis, de folkloristische tradities, de natuur of de gastronomie. In andere omstandigheden zou zo'n reclame onbetaalbaar zijn, vindt minister van Toerisme Paul Furlan. "Om en bij de 1 miljard mensen zullen dat zien", verzekert Etienne Davignon.

De economische winst die Wallonië uit de organisatie van een Grote Prijs formule 1 haalt, zal om en bij de 43 miljoen euro draaien, berekende het Ciriec eerder, een studiecentrum van de universiteit van Luik. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud