Frank De Winne lanceert mee Safe Water Box campagne van Unicef

Als peter van het Kinderrechtenfonds van de Verenigde Naties heeft Belgisch astronaut Frank de Winne zondag in het park van Woluwe de ludieke lancering van het project "Safe Water Box" bijgewoond, zo is vernomen bij Unicef-woordvoerder Philippe Henon.

Het project komt erop neer dat er virtueel "dozen" te kopen zijn in verschillende prijscategorieën. Unicef wil daarmee tegen het einde van het jaar 850.000 euro verzamelen in zijn WaSH-campagne om alle kinderen ter wereld toegang te geven tot zuiver water, hygiëne en sanitaire voorzieningen. Per kind is daarvoor 33 euro nodig, aldus Henon, terwijl er nu om 20 seconden een kind sterft bij gebrek daaraan.

Zondag daagden 200 tot mogelijk 300 à 350 mensen in het park van Woluwe op om bij wijze van ludieke start "kinderen uit het onzuiver water te vissen".

Als ambassadeur van Unicef België voerde Frank de Winne al vorig jaar tijdens zijn tweede ruimtevlucht actief campagne rond zuiver drinkwater voor iedereen. In een toespraak vergeleek hij zondag het water als kostbaar goed aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS met het tekort op Aarde. Gehuld in zijn lichtblauw t-shirt van Unicef sprak de tweede Belg in de ruimte de hoop uit dat de 350 km boven de Aarde gebruikte technologie om drinkwater te hebben, ook van pas komt in de ontwikkelingslanden, vertelde de woordvoerder. (MUA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud