Frank De Winne opent tentoonstelling "Cosmos. Be a Star" in Atomium

"Cosmos. Be a Star", een pedagogische en zintuiglijke tentoonstelling die moet aanzetten tot dialoog rond de kosmos, kunst, wetenschap en filosofie, is donderdagavond plechtig geopend in het Atomium. Peter van de tentoonstelling is astronaut Frank De Winne.

De tentoonstelling laat filosofen, poëten, wetenschappers en artiesten aan het woord om op hun manier het universum te interpreteren. Ze geven hun visie op vragen zoals "Hoe staat het met het universum?", "Wat weten we vandaag over de big bang en over zijn geschiedenis?", "Hoe werkt ons zonnestelsel?", "Waarom roept de hemel zoveel existentiële vragen op?".

De tentoonstelling is opgebouwd naar analogie met de Parijse "Cité des Sciences". Het Franse wetenschapsmuseum vormt het grootste centrum voor de ontsluiting en verspreiding van techniek en wetenschap in Europa. Zo werkt de tentoonstelling "Cosmos" in het Atomium samen met het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België, dat ook op de Heizel ligt. Naast een outdoorparcours tussen beide gebouwen verwelkomt het Planetarium bezoekers in zijn gloednieuwe projectieruimte voor het videospektakel "The Violent Universe".

"Cosmos. Be a star" loopt van 26 november tot en met 25 april 2011.

(VEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud