Franse Gemeenschap controleert uitzendkracht Vlaamse radio's

Fadila Laanan, de minister van Media van de Franse Gemeenschap, gaat laten controleren of de Vlaamse radiozenders niet met te veel kracht uitzenden en zodoende de uitzendingen van de Franstalige radio's verstoren. De controles starten in januari, duren tot 15 februari en worden uitgevoerd door een onafhankelijke instelling.

Laanan wees op de talrijke klachten over diverse Vlaamse zenders die met een te krachtig signaal zouden uitzenden op de FM-band en daardoor de signalen van de Franstalige radio's zouden storen. Zo zouden Franstalige automobilisten die een traject van nauwelijks twintig kilometer moeten afleggen, toch onderweg van frequentie moeten veranderen omdat hun geliefde radiozender gestoord wordt door een Vlaamse. Die Vlaamse zenders zouden volgens Laanan op de zelfde golflengte uitzenden in het ganse land, ook in Wallonië.

Als uit het onderzoek blijkt dat de Vlaamse zenders inderdaad te krachtig uitzenden, wil Laanan opnieuw overleggen met Vlaamse minister van Media Kris Peeters om een oplossing te vinden voor de etherchaos. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud