Franse gendarmes krijgen twee tips over verdwenen Belgische trekker

De gendarmes van Modane, een gemeente in de Franse Savoie, hebben twee tips gekregen over de verdwenen Belg van veertig uit Malmedy. Dat bericht de lokale krant Le Dauphiné Liberé. Renaud Pirnay, die alleen een trektocht maakte in de regio, liet sinds 9 juli niets meer van zich horen. Hij was van plan om van het dorpje Bonneval naar Modane terug te keren, via een zeer steile weg.

Twee mensen hebben inmiddels gereageerd op de oproep tot getuigen die dinsdag gelanceerd werd. De eerste getuigenis was verzonnen, de tweede interesseerde de gendarmes wel. De getuige zegt dat hij de wandelaar op 13 juli had gezien aan een weg in Bonneval. "Geen enkele deur is dicht, we bestuderen nog alle mogelijkheden", zegt de gendarmerie. De gendarmes ondervroegen dinsdag ook de gids die Pirnay voor het laatst zag.

Pirnay was op 3 juli in Modane aangekomen om alleen te gaan wandelen. Zijn vrouw, die in België was gebleven, had tot 9 juli regelmatig nieuws. Zondag, een dag voor haar man zou terugkeren naar België, had ze de gendarmes verwittigd. (COC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud