Franstaligen tevreden over "Leterme nouveau"

Zestig procent van de Franstalige Brusselaars en de Walen vindt dat premier Yves Leterme de dossiers Fortis en Dexia goed heeft aangepakt. Dat blijkt uit een internetpeiling van Le Soir. Drieënzestig procent van de ondervraagden vindt dat Leterme zelf sterker uit de financiële crisis komt.

Zevenenzestig procent geeft toe dat ze hun mening over het CD&V-kopstuk hebben bijgesteld en dat die nu positiever is dan voorheen.

Hoewel de Franstaligen over het algemeen (67 procent) tevreden zijn over zijn houding tijdens het uiteenvallen van het kartel CD&V/N-VA, is toch 62 procent niet overtuigd van zijn communautaire aanpak. Eenenzeventig procent gelooft niet dat Leterme "de nationale eenheid belichaamt ten dienste van alle Belgen".

Slechts 18 procent van de ondervraagden noemt Leterme een "goed strateeg". Dertien procent vindt dat hij een "financieel strateeg" is. In Brussel en Wallonië vindt 47 procent hem geen van beide.

Tot slot zegt 55 procent van de ondervraagden dat de regering-Leterme zal overleven, maar met moeite. Vijfendertig procent denkt dat de regering in het voorjaar over het communautaire dossier zal vallen.

De peiling werd uitgevoerd bij 1.201 Franstalige Belgen ouder dan 18 jaar.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud