Advertentie

Franstaligen willen snel gaan, CD&V wil afspraken

Formateur Herman Van Rompuy is maandag begonnen met zijn gesprekken met het oog op de vorming van een nieuwe regering. De Franstaligen lijken daarbij op een snelle doorstart te mikken. Voor CD&V moeten eerst bepaalde afspraken worden gemaakt.

Sinds 10 uur maandagmorgen ontvangt Van Rompuy op het voorzitterschap van de Kamer één voor één de voorzitters van de meerderheidspartijen van de ontslagnemende regering. Voor MR-voorzitter Didier Reynders mag het snel gaan. Hij hoopt dat een nieuwe bewindsploeg de komende uren of dagen het levenslicht kan zien en dat de nieuwe premier nadien snel een verklaring in het parlement kan afleggen.

Eenzelfde geluid bij cdH-voorzitster Joëlle Milquet. Ook zij hoopt dat er gauw een nieuwe regering is. Wat de onderzoekscommissie naar de bankcrisis betreft, stelde ze dat die een zaak van het parlement is.

CD&V-voorzitster Marianne Thyssen daarentegen wil dat er eerst afspraken worden gemaakt. Zo wil ze dat de mensen die "afscheid hebben moeten nemen", Yves Leterme en Jo Vandeurzen dus, de kans krijgen zich te verdedigen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud