Freddy Horion - "Voorwaarden niet allemaal vervuld"

De strafuitvoeringsrechtbank in Brugge heeft beslist dat Freddy Horion (66) geen enkelband krijgt. Volgens zijn advocaat Vincent Vereecke waren niet alle voorwaarden voor een vrijlating onder elektronisch toezicht vervuld. Ook de rol van de media heeft meegespeeld in de beslissing.

"De aanvraag is verworpen omdat de voorwaarden voor een enkelband niet allemaal vervuld zijn", zegt meester Vereecke. "We hebben dus als het ware wat huiswerk meegekregen, zodat we over een jaar een nieuwe aanvraag kunnen indienen."

Op de precieze motivatie van de beslissing wil de advocaat van Horion liever niet dieper ingaan. Hij stelt wel vast dat de aandacht van de media een rol heeft gespeeld. "De blijvende grote media-aandacht voor mijn cliënt heeft zeker opnieuw meegespeeld. Dat is natuurlijk een aspect dat ter sprake komt. Ik moet wel zeggen dat dat niet de enige reden was om mijn cliënt geen enkelband te geven."

Freddy Horion zit al sinds 1979 in de cel voor zesvoudige roofmoord. In augustus verschijnt hij opnieuw voor de strafuitvoeringsrechtbank. Dan zal bekeken worden of hij in aanmerking komt om voorwaardelijk in vrijheid te worden gesteld. (COR 130)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud