Fresco Hergé onthuld in gerestaureerd station Brussel-Luxemburg (UPD)

Het station Brussel-Luxemburg, een van de oudste stations in Europa, is woensdag na restauratiewerken ingehuldigd in aanwezigheid van minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere en gedelegeerd bestuurder van de NMBS-Holding Jannie Haeck. Woensdag werd in het station ook een fresco van Hergé onthuld naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Kuifje.

Het station Brussel-Luxemburg werd al in 1854 geopend en ging lang door het leven onder de naam "Brussel-Leopoldswijk". Anderhalve eeuw later verschijnt het in een nieuwe gedaante na de werken die van start gingen in 1993 en na de bouw van het Europees Parlement.

Het nieuwe gezicht van Brussel-Luxemburg omvat onder meer een overdekking van de sporen met een wandelgalerij van 22.000 vierkante meter. Het einde van de werken wordt gevierd met de onthulling van een fresco van Hergé aan de hoofdingang van het station aan de Trierstraat. Het gaat om een fresco in zwart-wit, een momentopname uit de jaren dertig met een locomotief en een heterogene menigte van toen die het "bonte volkje van Brussel" voorstelt met de notabelen, de fanfare, de reporters en de uitgelaten kinderen waaronder de kwajongens Kwik & Flupke. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud