Fyra - Nederlandse Kamerleden met auto naar hoorzitting

De meeste Nederlandse Kamerleden die maandag naar de hoorzitting over de falende hogesnelheidstrein Fyra in Brussel gaan, kiezen ervoor de trein zoveel mogelijk te mijden. "Ik wil niet het risico lopen dat ik door wat voor verstoring dan ook te laat kom", zegt SP-Kamerlid en voorzitter van de Kamercommissie Paulus Jansen.

Hij gaat vanuit Utrecht met de auto naar België en stapt daar over op een pendeltrein naar Brussel. "Als de Fyra goed had gereden, had ik die zeker genomen. Maar dat is nu eenmaal niet zo."

VVD-Kamerlid Betty de Boer kiest voor eenzelfde constructie. Zij gaat carpoolen naar Bergen op Zoom en dan verder met de trein. "Ik kies bewust voor de auto. Ik durf het niet aan om er met een stoptrein uren over te moeten doen." Ook PvdA-Kamerlid Duco Hoogland reist maandag met de auto naar het zuiden af. Sander de Rouwe van het CDA heeft nog even overwogen om met het vliegtuig te gaan, maar ook bij hem werd het uiteindelijk de auto. Stientje van Veldhoven van D66 kiest ook voor de auto.

De Kamerleden gaan in Brussel met hun Belgische collega's praten over de problemen met de Fyra. Ook gaan spreken ze met afgevaardigden van de NS en dochterbedrijf NS Hispeed, evenals de Belgische vervoerder NMBS. Ook spoorbeheerders ProRail en Infrabel zijn uitgenodigd, omdat zij ruimte op het spoor moeten maken voor een alternatieve verbinding. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud