GAIA lanceert nieuwe eindejaarscampagne tegen foie gras

GAIA heeft donderdag de eindejaarscampagne tegen foie gras gelanceerd met nieuwe verborgen camerabeelden. Ook zal de dierenrechtenorganisatie met een mobiel reuzenscherm in dertien steden rondrijden, advertenties in kranten en tijdschriften publiceren en tienduizenden speciale boodschappenzakken verspreiden. Op die manier roept GAIA de consument op geen foie gras te eten.

De beelden werden gefilmd in Belgische foie gras-bedrijven en in een Belgisch slachthuis. Ze tonen dat de productie van foie gras veel meer dierenleed veroorzaakt dan gedacht, stelt GAIA. De dierenrechtenorganisatie filmde onder meer in een slachthuis foie gras-eenden die niet, zoals wettelijk vereist, verdoofd waren, maar nog bij bewustzijn met een mes de keel overgehaald werden.

GAIA zal de komende twee weken in Vlaanderen en Wallonië rondrijden met een mobiel reuzenscherm waarop het eenden- en ganzenleed getoond wordt. Voorts heeft de organisatie een bijzondere website gemaakt (www.foltereengans.be) waarop surfers een virtuele gans kunnen folteren. "Beter dat dan door foie gras te eten echte dieren te doen lijden", is de boodschap.

Vervolgens verspreidt de dierenrechtenorganisatie over heel België 60.000 boodschappenzakken met de afbeelding van een gans onder het motto "Folter deze gans en spaar de echte". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud