Gang Brussels Centraal station pas in 2010 gerenoveerd

De verbindingsgang tussen het metrostation Centraal en het treinstation Brussel Centraal ligt er verwaarloosd en onveilig bij. De renovatie, die oorspronkelijk gepland was voor 2006, is uitgesteld tot 2010. Dat werd woensdag aangeklaagd door Carla Dejonghe, Brussels parlementslid voor Open Vld, en Luk Van Biesen, federaal parlementslid voor Open Vld.

De verbindingsgang, waar dagelijks ongeveer 140.000 mensen passeren, heeft te kampen met verschillende problemen: graffiti, geurhinder door wildplassen, schade aan de rioleringen en defecte verlichting. Er zijn zelfs gevaarlijke situaties, zoals onbeschermde elektriciteitskasten en loshangende lampen.

"De eerste indruk die de pendelaars en toeristen van Brussel krijgen, beschadigt het imago van onze hoofdstad. 's Avonds geeft deze gang een ronduit onveilige indruk", aldus Dejonghe.

"Via het Beliris-fonds was 1,4 miljoen euro voorzien voor de renovatie in 2006. Men vond echter geen goede aannemer en de procedure moest opnieuw gestart worden. Het is maar de vraag of de renovatie er wel degelijk komt in 2010", verduidelijkte Van Biesen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud