Gangster werkt bij politie

Een man met een strafblad van 40 misdrijven, raakte probleemloos aan de slag bij de onderhoudsploeg van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene. Twee weken daarvoor zat hij nog in de cel. Met zijn badge kon de man de bureaus van het commissariaat vrij in en uit. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

De vakbonden zijn niet te spreken over het voorval. "Bij de aanwerving van het burgerpersoneel werden elementaire veiligheidsregels niet gevolgd. Dit is gewoon onaanvaardbaar", stellen ze.

Op 16 juli merkte een vrouwelijke inspecteur de nieuwe schoonmaker op. Zijn gezicht kwam haar bekend voor. Ook andere politiemensen meenden de nieuwkomer te herkennen. Ze gingen een kijkje nemen in het strafregister. En wat ze daar te lezen kregen, overtrof hun stoutste vermoedens. De man bleek gekend te staan voor veertig serieuze misdrijven: zware diefstallen, verboden wapenbezit en wapendracht, drugsdelicten... Bovendien was hij nog maar vrijgekomen uit de gevangenis.

Navraag bij de personeelsdienst leerde dat "de controle van het strafblad van de persoon wel degelijk gebeurd was alvorens hij in dienst werd genomen. Maar het verslag van deze controle had de personeelsdienst nooit bereikt". Dus werd het proefcontract van de man voor een periode van zes maanden zonder meer ondertekend. Hij kreeg een badge waarmee hij probleemloos de bureaus van het commissariaat kon betreden.

Toen de directie van de Brusselse politie op de hoogte gebracht werd van het voorval, werd zijn badge onmiddellijk onbruikbaar gemaakt. "Hij is op staande voet met vakantie gestuurd. Intussen is ook de ontslagprocedure opgestart", zegt woordvoerder Christian De Coninck. (DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud