Advertentie

GAS-wet - Vlaamse Jeugdraad bekijkt met middenveld mogelijke juridische stappen tegen GAS-wet

De Vlaamse Jeugdraad reageerde meteen na de goedkeuring van de GAS-wetgeving in de Kamer "enorm verontwaardigd" op de uitkomst van de stemming en kondigt aan, samen met het middenveld, te bekijken welke juridische stappen op korte termijn mogelijk zijn. Dat meldt de Vlaamse Jeugdraad in een persbericht.

"Het middenveld - vertegenwoordigd door 213 bovenlokale organisaties en met een achterban van miljoenen leden - hoopte met een laatste, krachtig signaal om de Kamerleden alsnog op andere gedachten te brengen. Ondanks het massale protest en een publieke opinie die zich duidelijk tegen de nieuwe GAS-wetgeving heeft gekeerd, heeft de actie weinig opgeleverd", betreurt voorzitter Lander Piccart.

"Het is een trieste dag voor de rechtsstaat, de democratie en het middenveld. De goedgekeurde GAS-wetgeving rammelt langs alle kanten. Rechtswaarborgen ontbreken, rechtszekerheid kan niet gegarandeerd worden, de scheiding der machten glijdt verder af en kinderen van 14 komen in het vizier. Allemaal zonder ernstige evaluatie van de huidige wetgeving en zonder grondig onderzoek. Wanneer experts en middenveldspelers vroegen om gehoord te worden, was daar geen tijd voor", stelt Piccart.

Een aantal middenveldorganisaties zal de senatoren aansporen om over te gaan tot evocatie: daardoor zou de Senaat het wetsontwerp naar zich toe trekken om wijzigingen voor te stellen. Nadien gaat het voorstel terug naar de Kamer die kan beslissen om de wijzigingen wel of niet door te voeren. Er moeten wel 15 senatoren toestemmen tot evocatie.

De Vlaamse Jeugdraad zal niet bij de pakken blijven zitten en zal op korte termijn nieuwe acties ondernemen, belooft Lander Piccart tot slot. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud