Advertentie
Advertentie

Gay Pride lokt meer dan 20.000 mensen naar Brussel

Meer dan 20.000 mensen waren zaterdag aanwezig op de veertiende editie van de Belgian Lesbian & Gay Pride (BLGP) in Brussel. Het thema dit jaar is "Change Your Mind", met als doel de aandacht te vestigen op de vele vooroordelen die er volgens de organisatoren nog steeds bestaan tegenover LGBTIQ's (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersexual and Queer). Dat verklaarde Peggy Van De Meerssche, woordvoerster van de BLGP, zaterdag.

De "Pride Parade", die om 14 uur vertrok aan de Anspachlaan, telde 27 praalwagens en 30 delegaties. Daarbij waren ook heel wat politici aanwezig. Aan de stoet namen 10.000 mensen deel, het aantal toeschouwers is van een gelijkaardige omvang.

"Dit jaar willen we de aandacht vestigen op de vooroordelen die er nog steeds in onze en de internationale gemeenschap leven. Recente studies wijzen uit dat holebi's nog steeds gediscrimineerd worden op de werkvloer, in het verenigingsleven, enzovoort", aldus Van De Meerssche.

Volgens de organisatoren wordt het uitdragen van de Belgische verworvenheden en wetgeving met betrekking tot de holebi-materie vanaf deze editie één van de topprioriteiten. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud