Geboorteverlof voor "meemoeders" bij Stad Brussel

De Brusselse gemeenteraad heeft maandagavond het voorstel goedgekeurd over het toekennen van omstandigheidsverlof voor vrouwelijk gemeentepersoneel wanneer de vrouwelijke partner pas bevallen is. Het voorstel komt van schepen van Personeel, Philippe Close (PS), die ook staatssecretaris Bruno De Lille (Groen!) wil overtuigen om de maatregel in het Brussels gewest in te voeren.

Homokoppels hebben net als heterokoppels het recht om samen te wonen en te trouwen maar de vrouwelijke partner van een zwangere vrouw krijgt vandaag nog steeds geen geboorteverlof voor het kind van haar levensgezellin.

"Het is belangrijk voor de biologische moeder dat ze ook tijdens de dagen na de geboorte kan rekenen op de steun van haar partner", aldus Close.

De schepen heeft overigens aangekondigd dat hij de staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Openbaar Ambt De Lille hierover zal aanspreken om de richtlijn uit te breiden naar alle gewestelijke ambtenaren.

Philippe Close hoopt ook de 19 Brusselse gemeenten aan te sporen dezelfde richtlijn te volgen voor hun gemeenteambtenaren, in afwachting dat de federale regering de wet op de arbeidsovereenkomst wijzigt om dit wettelijk verlof toe te staan aan alle betrokken werknemers en zo discriminatie op grond van seksuele geaardheid te vermijden.

(COR 939)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud