Gecoöpteerd senator CD&V: "Ik ben zeer fier"

"Ik ben heel fier dat ik van mijn partij de kans krijg om als gecoöpteerd senator te zetelen en ik zal er alles aan doen om mijn mandaat heel zinvol in te vullen", zo reageerde Peter Van Rompuy opgetogen vlak na zijn aanstelling als gecoöpteerd senator door de algemene ledenvergadering van CD&V.

Na een spannende stemming in de algemene ledenvergadering, waar 110 van de 190 stemgerechtigden aanwezig waren, haalde de 30-jarige Van Rompuy het nipt van uittredend senatrice Els Van Hoof. "Het verschil werd bepaald door één stem in de vijfde ronde. Het is voor ons alletwee een heel eervolle uitslag", aldus de kersvers aangeduide gecoöpteerde senator.

Van Rompuy ziet zijn aanstelling als een beloning voor zijn inspanningen van de afgelopen jaren. "In 2006 stelde ik me voor de eerste keer verkiesbaar (bij de gemeenteraadsverkiezingen nvdr.). Ik haalde toen 4.000 voorkeurstemmen". Een jaar later, bij de federale verkiezingen, rijfde hij vanop een onverkiesbare plaats (11e opvolger) zo'n 7.000 voorkeurstemmen binnen. Hij was ook kandidaat (2e opvolger) voor de Vlaamse verkiezingen in 2009 in de kieskring Vlaams-Brabant. Alweer ging hij vooruit in populariteit (10.081 persoonlijke stemmen). Bij de recente parlementsverkiezingen van 13 juni verzamelde hij tot slot 54.949 voorkeurstemmen.

De komende legislatuur wil hij zich toeleggen op thema's zoals staatshervorming en begroting. Ook wil hij via zijn toekomstige politieke werk jongeren aanspreken. Op 20 juli legt hij de eed af in de Hoge Vergadering.

(VEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud