Gedeelde verantwoordelijkheid voor dodelijk ongeval op E40 in Oudenburg

De Brugse politierechter heeft de 37-jarige Ninovieter Filip D. en Samuel K. (25) uit Duinkerke veroordeeld voor hun rol bij een dodelijk ongeval op de E40 in Oudenburg. Beide bestuurders kregen drie maanden cel met uitstel, en een rijverbod van drie maanden.

Het ongeval gebeurde eind september 2009 op de E40 in Oudenburg. Samuel K. reed om 7 uur 's morgens met twee passagiers op de autosnelweg richting Brugge. Toen hij plots een lekke band kreeg, week hij niet uit naar de pechstrook. De Ninovieter Filip D. kon de wagen van de Fransman bijgevolg niet meer ontwijken. Nicolas Dacquin (20) lag op dat moment te slapen op de achterbank van K., en overleefde de klap niet. Filip D. gaf toe dat hij enkele pinten gedronken had.

Beide bestuurders werden door de politierechter veroordeeld voor hun rol bij het dodelijk ongeval. Ze kregen een celstraf van drie maanden met uitstel, en een effectief rijverbod van drie maanden. Filip D. en Samuel K. moeten ook een boete betalen van 2.200 euro, waarvan de helft met uitstel.

(KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud