Gedetineerde ontsnapt door achterdeur Gentse gevangenis

Uit de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling is woensdagmorgen een 32-jarige gedetineerde ontsnapt. Het gaat om Rodney Stoops, bekend voor drugs- en gewelddelicten, bevestigt het Gentse parket. De man glipte buiten toen de achterdeur openstond tijdens het ophalen van afval.

De gedetineerde kan mogelijk gevaarlijk zijn. De politie zet de grote middelen in om de man te vatten en het parket verspreidt later nog een opsporingsbericht.

De man kon rond 08.50 uur ontsnappen langs de achterzijde van de gevangenis. De achterdeur stond open omdat een afvalcontainer opgehaald werd door een vrachtwagen. De gevangene liep naar buiten en kort daarna werd hij in de omgeving van de gevangenis opgemerkt in een wegrijdende Ford Ka. De paarse wagen met nummerplaat YLG-779 wordt opgespoord.

"Het is nog niet duidelijk of de gedetineerde de ontsnapping voorbereidde en of hij hulp kreeg van derden", zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. "De man zat een gevangenisstraf van minder dan drie jaar uit. Er zijn geen aanwijzingen dat hij geweld gebruikte of dat hij gewapend zou zijn. Hij werd in het verleden voornamelijk veroordeeld voor drugsdelicten, maar ook voor afpersing en beperkte gewelddelicten." (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud