Geen buit wel verdachte opgepakt na overval

Woensdagmiddag is een overval gepleegd op het Argenta-bankkantoor in Begijnendijk maar de overvaller is zonder buit moeten vluchten. Dat meldt het Leuvense parket. De bankdirecteur geraakte bij een schermutseling met de overvaller lichtgewond. Die overvaller ging ervandoor in de richting van Mechelen en de Mechelse politie kon een tweetal uur na de overval al een verdachte oppakken.

De overvaller kwam het bankkantoor aan de Betekomsesteenweg rond 12.00 uur binnen, wachtte daar een kwartiertje en haalde vervolgens een vuurwapen boven waarmee hij de bankdirecteur bedreigde. De 34-jarige directeur moest de kluis openen maar de overvaller toonde zich zo zenuwachtig dat de directeur zich begon te verzetten. In het geharrewar kreeg de directeur een klap op het hoofd met het vuurwapen, waardoor hij lichtgewond geraakte.

De overvaller ging zonder buit op de vlucht en reed met een wagen in de richting van Baal. Getuigen konden een beschrijving van de wagen geven en een deel van de nummerplaat. Het signalement van de wagen werd daarop verspreid en rond 14.00 uur kon de lokale politie van Mechelen op de Putsesteenweg een wagen klemrijden die aan het signalement voldeed. De bestuurder van die wagen werd opgepakt en zal verhoord worden.

Het onderzoek naar de overval was eerst in handen van de lokale recherche van de zone Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo maar wordt overgenomen door de federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud