Geen dotaties meer voor Laurent en Astrid

Enkel de troonopvolger en de weduwe van het vroegere staatshoofd hebben in de toekomst nog recht op een koninklijke dotatie. Voor de andere familieleden van de koning, zoals prinses Astrid en prins Laurent, wordt een uitdoofscenario voorzien. Die consensus tekent zich af binnen de werkgroep Dotaties aan leden van de koninklijke familie, zo schrijft De Morgen maandag.

Over de basisprincipes van een nieuwe dotatieregeling ontstaat er overeenstemming, maar over de uitwerking ervan bestaan er nog meningsverschillen. "Het discussiepunt is: wat gebeurt er in de overgangsfase?", zegt senator Pol Van Den Driessche (CD&V), gangmaker en plaatsvervangend lid van de werkgroep. "Worden de dotaties van prinses Astrid en prins Laurent gewoon onmiddellijk stopgezet of gaan we naar een uitdoofscenario?"

Volgens Van Den Driessche heeft het paleis achter de schermen een positieve rol gespeeld en "wellicht discrete signalen gegeven aan de Franstalige politici". Naar verluidt is koning Albert II zelf vragende partij om nog voor het einde van zijn regeerperiode een transparante en duidelijke regeling van de koninklijke dotaties te realiseren.

Van Den Driessche is "hoopvol" dat de werkgroep in april of mei haar conclusies zal kunnen indienen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud