Advertentie

Geen evaluatie regeringsdeelname op najaarscongres Open Vld

Open Vld organiseert voor het einde van het jaar een congres waarop de partij zich ideologisch zal herbronnen. Dat hebben de Vlaamse liberalen zaterdag beslist op het verbredingscongres van Open Vld in Antwerpen. In tegenstelling tot hetgeen een reeks jongeren had gevraagd, zal aan dat ideologisch congres geen evaluatie van de deelname aan de federale regering worden gekoppeld.

De vraag om zo'n ideologisch congres te organiseren, gekoppeld aan een evaluatie van de deelname aan de regering-Van Rompuy, kwam van Kamerlid Mathias De Clerq. Hij voerde aan dat het liberalisme langs alle kanten wordt aangevallen en dat Open Vld zich daarom opnieuw moet herbronnen, zodat het opnieuw een motor van ideeën en een nieuw ijkpunt kan worden.

Nadien moet worden uitgemaakt of de partij haar wervend verhaal wil waarmaken binnen of buiten de regering, aldus de Gentse schepen, die zei dat het nu onaanvaardbaar zou zijn uit de regering te stappen, gezien de huidige crisis.

Partijvoorzitter Bart Somers, vicepremier Karel De Gucht en Brussels minister Guy Vanhengel voerden daarentegen argumenten aan tegen de koppeling van de evaluatie aan het ideologisch congres. Een duidelijke meerderheid van het congres stemde uiteindelijk tegen. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud