Advertentie

Geen luchtverkeer in Charleroi door sneeuwval

Door de sneeuwval is het luchtverkeer op de luchthaven van Charleroi zondagnamiddag ernstig verstoord. Vliegtuigen die moeten vertrekken blijven tot nader order aan de grond, aankomende vliegtuigen worden in de mate van het mogelijke naar Luik-Bierset omgeleid. Op Brussels Airport worden alle toestellen ontijzeld, waardoor ze met een kleine vertraging vertrekken. Dat werd vernomen bij de woordvoerders van de luchthavens.

Op de luchthaven van Charleroi is vooralsnog geen enkele vlucht geannuleerd. De toestellen blijven wel aan de grond en lopen zodoende vertragingen op. De luchtverkeersleiders hopen op een verbetering van de weersomstandigheden.

Op Brussels Airport heeft de sneeuwval geen belangrijke impact op de vluchtschema's, zegt woordvoerder Jan Van der Cruysse. "We hebben nog geen start- en landingsbanen moeten vrijmaken, maar omdat het sneeuwt worden wel alle vliegtuigen ontijzeld," zegt hij, "dat is een standaardprocedure." Daardoor vertrekken de vliegtuigen met een kleine vertraging van tien tot vijftien minuten.

"We staan klaar om de start- en landingsbanen te ontijzelen, mocht dat nodig blijken. Maar zelfs wanneer we één baan (van de twee in gebruik) zouden moeten vrijmaken, zal dat geen belangrijke impact hebben op de vertrek- en aankomsttijden", zegt Van der Cruysse nog. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud