"Geen overleg geweest met Vlaanderen over vertrekplan Brussels Airport"

"Er is hierover geen overleg geweest met het Vlaams gewest". Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters in een reactie op de plannen van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet voor de spreiding van de geluidshinder rond de luchthaven Brussels Airport.

Volgens Het Laatste Nieuws en La Libre Belgique wil staatssecretaris Wathelet vanaf september een reeks nieuwe vertrekroutes op Brussels Airport in voege laten treden. Een tiental nieuwe routes moeten het oude spreidingsplan vervangen. Wathelet hoopt het volledige plan tegen de lente van 2013 te kunnen uitrollen.

Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters is Vlaanderen niet geconsulteerd geweest bij de plannen. "We hebben ook begrepen dat er nog geen formele beslissing is op federaal niveau", aldus Peeters.

Peeters herinnert Wathelet er ook aan dat hij hem veertien dagen geleden nog een brief heeft gestuurd, met daarin niet alleen een herhaling van het Vlaamse standpunt, maar ook met een aantal vragen rond het dossier.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud