Geen recessie in België, voorspelt Clerfayt

Volgens staatssecretaris voor Financiën Bernard Clerfayt (MR) zal de economische groei in ons land in 2009 positief blijven. Zo zal België niet in een recessie verzeild raken, zoals wel verwacht wordt van andere Europese landen.

Deze conclusies trekt Clerfayt nadat hij zaterdag heeft deelgenomen aan de vergaderingen van het Internationaal Monetair en Financieel Comité (IMFC) van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Volgens het IMF wordt de economische groei in 2009 voor de Eurozone en voor België op slechts 0,2 procent geraamd. Dat meldt de staatssecretaris zondag in een persbericht.

Volgens Clerfayt betekent dat een substantiële vertraging van de economische activiteit in vergelijking met de voorgaande jaren en een achteruitgang van de groei in vergelijking met de oorspronkelijke verwachtingen van de Belgische regering.

Ondanks die vertraging zou de economische groei positief blijven in België en hoger liggen dan de groei in de Verenigde Staten. "België zou zo ontsnappen aan de recessie die door het IMF wel verwacht wordt in andere Europese landen, zoals Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk en hetzelfde niveau bereiken als Frankrijk", stelt Clerfayt. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud