Geen wijziging dotatie onder Albert II

"Koninklijke dotaties blijven ongewijzigd zolang koning Albert II aan de macht is." Dat liet Senaats-voorzitter Armand De Decker zondag verstaan, aldus Het Laatste Nieuws maandag. Het voorbije weekend was er nog maar eens kritiek op de dotaties, nadat bekend raakte dat de dotaties volgend jaar met 6 procent stijgen.

De Decker is voorzitter van de werkgroep die zich buigt over de dotaties. Binnenkort komt die voor het eerst samen, nadat verscheidene Vlaamse partijen het voorbije weekend kritiek hadden op de indexatie van het geld voor de koninklijke familie.

"We gaan de indexering op het niveau van dat van de lonen brengen", aldus De Decker. "Van een afschaffing van de dotaties is echter geen sprake. Pas als er een volgende koning is, zullen we zien of er een ander systeem kan komen voor zijn kinderen. Koning Albert, koningin Paola, koningin Fabiola, de prinsen Filip en Laurent en prinses Astrid zullen echter altijd hun dotatie behouden. Dat is door de wet bepaald. Nu een wijziging doorvoeren, zou een blijk van weinig respect zijn." (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud