Geflitst met 222 km/u : "Proficiat, u hebt de 1ste prijs behaald, u bent de snelste"

Een 25-jarige man uit Luik heeft vandaag van de Leuvense politierechtbank drie maanden rijverbod en een boete van 1.200 euro gekregen. Hij werd op 18 februari dit jaar op de E40 Brussel-Luik in Bertem geflitst met een snelheid van 222 kilometer per uur. "Proficiat, u hebt de eerste prijs behaald, u bent de snelste", luidde het ironische commentaar van de rechter.

Nurettin C. werd rond 2 uur 's nachts op de autoweg geflitst, nadat hij naar een technoconcert in Brussel was geweest. De beklaagde vertelde dat zijn vader hem een bericht had gestuurd om te melden dat hij problemen had met zijn bloeddruk. "Ik wou zo snel mogelijk naar huis. Ik was toen onderweg met mijn BMW, die nu jammer genoeg gestolen is. Ik rijd nu met de wagen van mijn vader", verklaarde Nurettin C.

Drie maanden rijverbod "is wel lang, hoe geraak ik nu op mijn werk? ", vroeg de chemicus aan de rechter. "Indien u ervoor kiest met zo'n snelheid door mijn zone te rijden, dan zal u er de gevolgen van dragen. Indien u dat opnieuw doet, dan zal de straf nog zwaarder zijn. Ik hoop dat deze boodschap goed bij u is doorgedrongen", zei de rechter. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud