"Gekloond vlees kwam vanuit Groot-Brittannië naar België"

Vlees van een stier die geboren werd uit een in de Verenigde Staten gekloonde koe, is vanuit Groot-Brittannië in België beland. Dat schrijft de Britse krant The Guardian woensdag op zijn website. De Belgische autoriteiten zijn op de hoogte gebracht, aldus de krant.

In Groot-Brittannië is er sinds enkele dagen ophef over vlees van runderen die geboren zijn uit een gekloonde koe en dat in de winkelrekken belandde. The Guardian heeft het over vlees van drie dieren dat in de voedselketen terechtkwam. Vlees van een in mei geslachte stier werd uitgevoerd naar België, aldus de krant.

Het Food Standards Agency, het Britse voedselagentschap, heeft acht dieren geïdentificeerd die geboren zijn uit embryo's van een origineel in de VS gekloonde koe. Het gaat om vier stieren en vier koeien. Er zou trouwens ook "gekloonde melk" van de dieren en hun nakomelingen in omloop zijn, maar daar hebben onderzoekers van het FSA nog geen bewijzen kunnen voor vinden.

Volgens het FSA zijn er geen bewijzen dat het consumeren van producten van "gezonde klonen, of hun nakomelingen" risico's inhoudt voor de voedselveiligheid. Vlees en andere dergelijke producten worden echter beschouwd als nieuwe voedingsmiddelen en moeten daarom toelating krijgen om op de markt gebracht te worden, weet het voedselagentschap.

In de VS is het eten van gekloond vlees al een tijd de normaalste zaak van de wereld, in Europa is er meer commotie. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud