Gemeenschapsinstellingen: 24 urenstaking begonnen om 6.30 uur

Zoals aangekondigd heeft het personeel van de gemeenschapsinstellingen van Ruiselede, Beernem en Mol donderdagochtend het werk neergelegd. De 24 urenstaking is begonnen om 6.30 uur, bevestigt Hilaire Berckmans van de socialistische vakbond ACOD. In Beernem en Ruiselede is er zeker geen mininumbezetting, de taken van de actievoerende personeelsleden worden er overgenomen door de politie.

De vakbondsactie komt er nadat zaterdag een opvoedster van De Zande in Ruiselede werd neergestoken door een jongen van 15. De vakbonden vragen onder meer dat jongeren met psychiatrische problemen in een aangepaste voorziening terechtkunnen. Ook vragen ze dat er minimaal dertig plaatsen zouden bijkomen.

De vakbonden ACV-Openbare Diensten, het VSOA en de ACOD erkennen en ondersteunen de werkonderbreking. In de loop van donderdagnamiddag is er overleg gepland met de directie van de gemeenschapsinstellingen. "Wij hebben pas gisterenavond een voorstel tot overleg gekregen, maar toen was de staking al aangekondigd", aldus nog Berckmans, die nog toevoegt dat de actie alvast geslaagd is. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud