Gemeenschapsonderwijs: Antwerpse scholen creëren 275 extra plaatsen

Met behulp van prefablokalen kunnen de Antwerpse scholen vanaf september plaats bieden aan 275 extra leerlingen. Die bijkomende plaatsen zijn nodig, want door de verjonging komen de kleuter- en lagere scholen onder druk te staan. De prefablokalen zijn van hoogstaande kwaliteit en voldoen aan strenge energienormen.

De stedelijke basisschool in de Montessoristraat in Hoboken krijgt twee bijkomende klassen en de kleuterschool in de Gretrystraat krijgt er vier. Er worden ook twee keer tien klasmodules voorzien om twee nieuwe scholen mee op te richten in de Bredastraat aan Spoor Noord en in de Krugerstraat op de site Nieuw Zurenborg. Het gaat om een tijdelijke oplossing in afwachting tot de definitieve schoolgebouwen daar klaar zijn.

Beide scholen starten in september met een instapklas, een eerste kleuterklas en een eerste leerjaar. Ouders kunnen voor deze twee nieuwe scholen inschrijven vanaf vrijdag 28 mei in het service- en coördinatiecenter van het stedelijk onderwijs aan de Lange Gasthuisstraat. (EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud