Gemeenschapsonderwijs: drie nieuwe basisscholen in Antwerpen

Het Gemeenschapsonderwijs GO! richt tegen 1 september drie nieuwe scholen in. Het gaat om scholen voor telkens in totaal 69 kleuters en lagere-school-leerlingen. Ze zullen worden ingericht volgens het Freitenonderwijs, meldt Scholengroep 1 Antwerpen.

De nieuwe scholen worden met mobiele units opgericht in Deurne, Hoboken en Berchem. Met het initiatief wil GO! het capaciteitsprobleem in Antwerpen helpen counteren. Voor een van de scholen zijn al 17 leerlingen ingeschreven, in de anderen starten de inschrijvingen volgende week.

Daarnaast zijn ook in de stad extra klassen ingericht in bestaande scholen in Merksem, Wilrijk, Hoboken, Borgerhout en het centrum van de stad. Daar kwamen er in totaal 191 plaatsen bij voor kleuters van 2008 en 2007 en voor leerlingen van het eerste leerjaar.

Het leerlingenaantal in de basisscholen van het GO! in Antwerpen groeide de laatste 5 jaar met bijna 20 procent, luidt het nog. "Dit is niet enkel te wijten aan de nataliteit want ook het marktaandeel van het GO! steeg de voorbije jaren."

(EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud