Gemeenteraad Brussel: verkiezingskoorts stijgt bij goedkeuring eerste fase Neo-project

Op nauwelijks drie weken van de komende stembusslag is de temperatuur in de Brusselse gemeenteraad danig opgelopen naar aanleiding van de goedkeuring van een beschrijvend document voor een eerste schijf van het Neo-project op de Heizelvlakte. Oppositiepartijen FDF, MR, Vlaams Belang en Open Vld vonden het ongepast dat de meerderheid nog "snel snel" zo'n belangrijk dossier erdoor jaagde. Ze vroegen om uitstel van het agendapunt tot na de verkiezingen, maar daar werd niet op ingegaan.

De oppositie vindt het onder meer niet kunnen dat er vooraf geen technische zitting is georganiseerd om alles gedetailleerd te kunnen analyseren. Bovendien zou niet naar de stem van de omwonenden worden geluisterd, klinkt het.

De eerste goedgekeurde schijf van het Neo-project gaat over het commercieel centrum, de woningen en verwante functies waarvoor een beschrijvend document is opgesteld. Het voetbalstadion wordt hierin buiten beschouwing gelaten.

"Tegenover een klassiek bestek houden we met dit beschrijvend document nog veel mogelijkheden open. Dat document is bedoeld voor de 3 à 5 kandidaat-promotoren die weerhouden zijn", verduidelijkte burgemeester Thielemans.

(COR 939)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud