Genk eerste die 65-plussers aan het werk laat

Genk is de eerste gemeente die ambtenaren die dit wensen na 65 laat doorwerken. Dat schrijft De Standaard vandaag. De Vlaamse en federale regels zijn daar eigenlijk nog niet voor aangepast, maar Genk heeft zich er van vergewist dat de voogdij-administraties zich niet zouden verzetten. En die gaan dat niet doen, aldus de krant.

Aanleiding voor de beslissing was het dossier van een specifieke Genkse ambtenaar. Hij wilde aan de slag blijven, maar navraag door de gemeente leerde dat de Vlaamse dan wel de federale regels nog niet waren aangepast. Beide niveaus verwezen naar elkaar door.

"We hebben dan maar zelf de verantwoordelijkheid genomen en zelf de rechtspositieregeling van ons vast personeel gewijzigd", verduidelijkt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Doorwerken na 65 mag voortaan bij ons, als het schepencollege instemt."

Ambtenaren op het federale en het Vlaamse niveau kunnen al langer op een gelijkaardige regeling rekenen. Na 65 mag men daar verder werken als men de toelating krijgt van de baas, jaar per jaar, niet beperkt in de tijd, aldus nog de krant. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud